duminică, 14 octombrie 2012

Pui la cuptor



1 bucata pui de 1,300kg
1 lingura de sare mare
1 lingurita  cimbru
1 lingurita  boia  de  ardei  dulce
si  piper  macinat
6 catei de  usturoi
2 linguri    ulei de masline

Puiul spalat bine a  fost  taiat in jumate dupa  care a  primit  un  masaj  cu  sare si restul  de  codimente 
piptul  si  pulpele  au  fost  crestate  putin cu  cutitul,pe  sub  pielea  puiului am bagat  catei  de  usturoi.Cand  a  fost  gata  imbracat  in  toate  aromele am pregatit  tava unde  am adaugat 3 cepe  medii curatate si taiate in patru,3 bucatele  micute  de  telina si o crenguta de cimbru am asezat puiul in tava  cu  pilea  in  sus l-am stropit cu uleiul de masline am adaugat un litru de supa de pui am acoperit tava  cu o  folie de aluminiu pentru  15 minute dupa  care  am lasat  puiul  sa  se  rumeneasca inca 2  minute.
A iesit  foarte  fraged si  aromat.
Ca si garnitura  am  facut un orez cu curry.


Va doresc  pofta buna.

Prajitura cu nuca si dulceata

Daca ai  pofta  de  ceva  rapid si  ieftin acest  desert este  cel mai  potrivit.

Ingrediente  de care  aveti  nevoie  sunt  urmatoarele

1 cana  de  apa
1 cana de zahar
1/2 cana ulei
5 linguri de dulcetata sau  gem depinde  ce  aveti  prin camara
5  lingurite de cacao
1 cana de nuca macinata
2 cani de faina
1 lingurita praf de copt
mirodeni am folosit doar  un  strop de esenta  de vanilie


Modul de preparare este foarte simplu amestecati toate ingredientele pana se obtine o compozitie cremoasa.Se coace la foc potrivit 30-35 minute ,pe deasupra am presarat nuca macinata ,daca doriti puteti pune si nuca de cocos.O lasam sa se raceasca dupa care o taiem.
Pofta buna!

Sper sa  va  placa iar  in  postul  ce  va  urma  sa  va  indulceasca  zilele.