1 bucata pui de 1,300kg
1 lingura de sare mare
1 lingurita cimbru
1 lingurita boia de ardei dulce
si piper macinat
6 catei de usturoi
2 linguri ulei de masline
Puiul spalat bine a fost taiat in jumate dupa care a primit un masaj cu sare si restul de codimente
piptul si pulpele au fost crestate putin cu cutitul,pe sub pielea puiului am bagat catei de usturoi.Cand a fost gata imbracat in toate aromele am pregatit tava unde am adaugat 3 cepe medii curatate si taiate in patru,3 bucatele micute de telina si o crenguta de cimbru am asezat puiul in tava cu pilea in sus l-am stropit cu uleiul de masline am adaugat un litru de supa de pui am acoperit tava cu o folie de aluminiu pentru 15 minute dupa care am lasat puiul sa se rumeneasca inca 2 minute.
A iesit foarte fraged si aromat.
Ca si garnitura am facut un orez cu curry.
Va doresc pofta buna.