miercuri, 11 decembrie 2013

Crema de oua

Ingrediente


  • galbenus de ou
    5 buc
  • zahar pudra
    250 gr
  • alcol
    150ml
  • frisca lichida
    175ml
  • esenta de vanile
    1 fiola
  • lapte
    500 ml

      Preparare: Vom freca galbenusurile cu zaharul pudra pana ce obtinom o compozitie cremoasa,apoi treptat vom turna laptele care a fost fiert si racit vom mixa usor compozitia.Incorporam alcolul,frisca lichida si esenta de vanilie.Compozitia obtinuta o vom pune in sticla si o dam la rece pana urmeaza sa fie servit.Serveste-l cu un pic de frisca deasupra si un praf de scortisoara.
     

Biscuiti

Ingrediente
125 gr de margarina sau unt
1 lingura de zahar
1 plic de zahar vanilat
2 lingurite esenta de vanilie
1 lingura de lapte
200 gr de faina
1 lingurita praf de copt
un praf de sare
Pentru ornat zahar vanilat
Pentru umplut gem sau crema de ciocolata

Modul de pregatire
Untul sau margarina o vom scoate din frigider cu ceva timp inainte sa ne apucam de facut aluatul ,intr-un bol vom pune untul cu lingura de zahar si  pliculetul de zahar vanilat il vom freca pana credem ca e zaharul topit  dupa care adaugam esenta ,faina si praful de copt pe care il vom stinge cu lingura de lapte,amestecam bine toate ingredientele vom scoate aluatul pe masa de lucru si framantam pana nu se mai lipeste de maini trebuie sa ne iasa ca un aluat de tarte daca credeti ca mai trebuie faina mai adaugati un praf.Cand coca e gata o punem in folie si o dam la frigider pentru o ora.

Vom scoate aluatul presaram putina faina pe masa de lucru intindem usor sa nu fie foaia nici prea groasa insa nici suptirica sa fie medie cu forma de stelute incepem sa decupam biscuiti o parte facem stelute normale iar gaurica din mijloc eu o fac cu un capacel de la sticuta de esenta ,asezam biscuiti pe tava de copt eu pun mereu hartie de copt incalzim cuptorul si bagam biscuiti nu mai mult de 10 -12 minute progedam asa pana terminam de copt din toata compozitia au iesit 56 de biscuiti deci 28 umpluti.Cand sau racit un pic ii vom umple ori cu gem ori cu crema de ciocolata dupa gustul fiecaruia pudram cu zahar .

Pofta mare!