duminică, 29 iunie 2014

La picnic cu Sun Food!

Cand au lansat provocarea cei de la SunFood am fost foarte incantata si am decis sa ma inscriu si eu insa provocarea cea mai mare a fost gasirea unui produs ,in cele din urma am gasit porumb bucuria celor mici ,asa ca m-am consultat cu fetita si nepotii si i-am intrebat ce vor dori pentru un picnic la bunici in gradina fara discutie pizza a primit votul maxim .Am pregatit cu copii o pizza cu salami si porumb preferata lor iar cel mic ma ajutat la briose cu ciocolata.A fost o zi de duminica perfecta cu cei mici in gradina bunicilor. Speram din suflet sa mai repetam figura cat de curand.
Daca doriti sa participati mai aveti timp sa va pregatiti de un picnic perfect alaturi de cei dragi aici aveti toate datele necesare.http://www.sunfood.ro/promotii-si-concursuri/regulament-la-picnic-cu-sun-food

joi, 26 iunie 2014

Tarta cu dovlecei

Ingrediente
pentru aluat
100 gr de margarina
1 ou
sare,piper,cimbru
225 gr faina

pentru umplutura
3 dovlecei medii
200 gr costita sau kaizer
2 oua
2 iaurturi danone in stil grecesc
2 catei de usturoi
cimbru,piper,nucsoara
cascaval si telemea 100 gr

sâmbătă, 21 iunie 2014

Marmotata cu caise

Ingrediente
7 buc oua
7 linguri de zahar
7 linguri de apa
1 plic de zahar vanilat
10 linguri de faina
10 caise
1 varf lingurita praf de copt
1 lingura de cacao
Separam albusurile de galbenus,batem albusul cu un praf de sare dupa care adaugam treptat zaharul mixam pana devine albusul lucios si prinde volum,adaugam galbenusurile amestecam usor apoi vom adauga apa la fel amestecam usor cu o spatula in faina am adaugat praful de copt si o incorporam la fel in compozitie lingura cu lingura.In tava de copt am pus hartie pentru copt turnam o parte din compozitie nivelam usor dupa care adaugam caisele taiate in doua peste ele adaugam restul de compozitie in care am adaugat o lingura de cacao,nivelam usor dam la copt pentru 15-2o de minute pana la proba cu scobitoarea.
O reteta usoara care merge la fel de usor cu diferite fructe de sezon.
Pofta mare!

sâmbătă, 14 iunie 2014

Desert la pahar

250 gr mascarpone
200 gr frisca
capsuni
100 gr zahar pudra
Frecam mascarponele cu zaharul pudra ,mixam frisca combinam ingredientele .Spalam capsunile le taiem asezam pe fundul paharului un strat de capsuni adaugam crema iarasi capsuni  dam la rece si apoi servim.Un desert rapid si delicios.

vineri, 13 iunie 2014

Dovlecei pane cu usturoi

Ingrediente
2 buc dovlecei potriviti
sare
piper
cimbru
faina
2 oua
ulei pentru prajit
usturoi 4 catei
Dovlecei se curata de coaja  daca sunt mai batrani eu am ales doi dovlecei tineri asa ca i-am lasat cu tot cu coja lor, apoi il  taiem felii si  presaram cu sare. Lasam cca 20  min, apoi scurgem zeama formata.Feliile de dovlecel se tamponeaza cu un servet uscat si se trec prin faina. Ouale se mixeaza cu sare, piper,cimbru, usturoiul zdrobit, apa si faina.Trecem dovlecei prin compozitia facuta  si ii vom praji in uleiul incins .Compozitia sa  fie ca cea de clatite un pic mai groasa.Ii vom scoate pe un servetel sa se scurga uleiul ii putem servi cu un mujdei de usturoi insa merg de minune si cu un sos de iaurt si usturoi.
Pofta mare! si gatiti cu drag.

 

marți, 3 iunie 2014

Paste cu ciolan

Ingrediente
  • ciolan afumat fara os 300 g
  • paste 250 g
  • ceapa alba 1 bucata
  • morcov 1 bucata
  • ardei kapia 1 bucata
  • rosii in suc propriu 1 cana
  • ulei de masline 3 linguri
  • sare si piper  
  • cimbru 1 lingurita
  • oregano 1/2 lingurita 

  1. Vom incepe cu ciolanul pe care il taiem bucati si il dam la fiert pentru 30 minute sa se inmoaie putin .Ceapa curatata si spalata o tocam fin si o vom cali putin in uleiul de masline.Morcovul curatat si dat prin razatoare il vom adauga peste ceapa la fel procedam si cu ardeiul.Adaugam ciolanul care a fost fier il lasam sa se caleasca putin la foc potrivit.Asezonam sosul cu sare,piper,cimbru si putin oregano adaugam rosiile pe care le-am tocat fin ,daca ne mai trebuie putina apa adaugam un polonic din zeama in care a fost fier ciloanul.Acoperim vasul si vom lasa sosul 25 de minute la foc potrivit sa fiarba.Separat vom fierbe pastele ,cand sosul este gata se toarna imediat peste pastele .
  2. Pentru un plus de gust putem asezona cu putin parmezan.

luni, 2 iunie 2014

Inghetata

Ingrediente
500 ml lapte
4 galbenusuri
50 gr zahar
2 linguri fulgi de ciocolata
2 ml extract vanilie
Batem galbenusurile cu zaharul pana se albeste compozitia.
Laptele il vom pune la fiert cu vanilia  cand e gata il vom adauga peste galbenusul batut cu zahar  amestecam foarte bine compozitia dupa care o vom pune la  fiert insa la foc mic pana se ingroasa.La final am adaugat si fulgi de ciocolata. Luam de pe foc racim turnam intr-o forma si dam la congelator pentru cateva ore .Eu am scos compozitia din ora in ora am amestecat cu o spatula sa mai distrug din acele de gheata.
Cornete de inghetata veti gasi in orice market.
Pofta mare!