sâmbătă, 26 iulie 2014

Paste cu sunca si dovlecel

    
Ingrediente
3OO gr. paste,200 gr sunca taraneasca,1 buc dovlecel ,1 plic de spaghete carbonara,cimbru,sare,piper,ulei de masline ,250 ml lapte
Modul de pregatire
Punem pastele la fiert cu putina sare.In alt vas vom cali cu un pic de ulei de masline dovlecelul pe care il vom taia fidelute adaugam si sunculita la fel taiata asezonam dupa gust cu putina sare,piper si cimbru ,plicul de spaghete carbonara il vom amesteca cu laptele si cand e gata calita sunculita dam la foc mediu turnam sosul amestecam usor apoi adaugam si pastele lasam cateva minute sa se intrepatrunda toate aromele.Delicios si rapid.

joi, 17 iulie 2014

Tort cu visine si ciocolata

Ingrediente
blat
10 buc oua
10 linguri de zahar
10 linguri de apa
20 linguri faina
praf de copt o jumatate de lingurita
un praf de sare
zahar vanilat 2 pl
Crema
300 gr ciocolata
400 ml frisca
visine 500 gr
decor 2 tablete ciocolata
150 ml frisca
2 linguri de ciocolata calda
floricele pt decor
Sirop pt blat
150 gr zahar
400 ml apa
esenta rom


miercuri, 16 iulie 2014

Tiramisu


Ingrediente
1 pachet piscoturi
1 cutie mascarpone
4 galbenusuri
100 gr zahar pudra
250 ml frisca
cacao
cafea solubila cat e nevoie pt insiropat piscoturile
esenta de rom

miercuri, 9 iulie 2014

Dulceata de Afine

1kg de afine
1kg zahar
Spalam bine fructele si le lasam la scurs putin dupa care le vom pune in vasul in care vom fierbe dulceata adaugam zaharul peste fructe si lasam asa pret de 2 ore  sa lase un pic de sirop.Dam la foc potrivit timp de 1 ora .Incercam sa vedem daca este legata, pregatim borcanelele sa  fie curate .

sâmbătă, 5 iulie 2014

Tort cu iaurt si piersici

Blat
8 oua
8 linguri de zahar
8 linguri de apa
10 linguri de faina
2 linguri cacao
1 plic de zahar vanilat
0 jumatate lingurita praf de copt
Crema
2 pahare mari de  danone delicios de caise
1 compot de piersici
100 ml de frisca
50 gr zahar pudra
1 plic de gelatina dr oetker
Decor
frisca
piersici din compot





miercuri, 2 iulie 2014

Dulceata de zmeura

De cate ori trec prin piata zmeurica imi face cu ochiul insa cum kg e 20 de lei am luat fix de pofta un kg.

1kg zmeura
1 kg margaritar zahar gelifiant
1 buc lamaie
Spalam zmeura sub un jet de apa ,in vasul in care vom fierbe dulceata punem zaharul si fructele pe care le vom lasa pret de cateva ore putem lasa si peste noapte punem la fiert pret de 15-20 de minute la final adaugam si zeama de la lamaie.
Pofta mare!