duminică, 30 noiembrie 2014

Copanele de pui cu cartofi la cuptor

 
Ingrediente
1 tavita copanele de pui
1 lingura delikat de pui
piper,cimbru,boia de ardei
sare daca mai trebuie
ulei de masline 2 linguri
6 cartofi  mari
2 linguri de pesmet
cimbru
piper mozaic
boia de ardei
ulei de masline
3 catei de usturoi
Copanelele au fost parlite daca e cazul apoi spalate,adaugam delikat cu gaina,piper,cimbru si putina boia si sare daca e cazul adaugam uleiul de masline amestecam bine si lasam la marinat cateva ore.
Cartofi curatati ,spalati si taiati cuburi ii amestecam cu toate codimentele uleiul si pesmetul amestecam  bine .Punem in tava copanelele cu cartofii punem folie de aluminiu si dam la cuptor cel mult o ora ,jumatate de ora lasam folia apoi o dam jos sa se rumeneasca.

Pofta mare!
Serviti cu ce acreala doriti noi am facut o salata de varza.
Gatiti cu drag♥

sâmbătă, 29 noiembrie 2014

Tort Raffaelo

       
Ingrediente blat

6 oua
6 linguri zahar
6 linguri apa
8 linguri faina
4 linguri cocos
1 plic de praf de copt


Crema
300 ml frisca
300 gr ciocolata alba
1 capacel esenta vanilie
Siropul
250 ml de lapte
4 linguri de zahar
4 linguri nuca de cocos
Decor
200 ml frisca
1 tableta ciocolata alba
nuca de cocos 1 lingura
13 bomboane raffaelo
3 floricele cu 3 frunzulite de la dr. oetker




Separam albusul de galbenus,batem albusurile spuma cu un praf de sare si treptat adaugam zaharul mixam pana se face ca si o compozitie de bezele ,adaugam galbenusurile  si  apa eu din acest pas nu mai folosesc mixerul ci o spatula si amestec usor din interior spre exterior.Faina cernuta o amestec cu praful de copt si nuca de cocos adaug treptat la fel amestec usor pana se incorporeaza toate ingredientele.
O tava rotunda de tort cu pereti detasabili pun in ea hartie de copt torn compozitia si dau la cuptor primele 5 minute las flacara mare apoi micsorez flacara il lasam la copt pana devine maroniu si bineinteles facem testul cu scobitoarea.
Cat timp blatul se raceste voi face crema.
Ciocolata o rupem bucati si o topim eu mereu la microunde cu 1-2 linguri de lapte insa se poate la fel de usor si pe baie de aburi.
Bat frisca cu un capacel de esenta de vanilie dupa care adaug ciocolata topit mixez la viteza mare apoi dau la rece.
Am taiat blatul in trei parti .
Punem laptele la foc mic adaugam zaharul si nuca de cocos,daca doriti mai dulce siropul puneti cat zahar credeti fiecare ,Am insiropat blatul lasam putin sa intre bine in el apoi vom pune crema .
Pentru decor am batut frisca si am incorporat la fel ciocolata topita il imbracam frumusel cu toata compozitia.
Pentru ornat am folosit o cutie de bomboane raffaelo ,la fel de bine puteti face voi bomboanele acasa ,si am presarat putina nuca de cocos .
Am mai adaugat si trei floricele cu frunzulite de la dr. oetker.



Pofta mare!

Gatiti cu pasiune ♥

Am uitat sa precizez ca acest la acest tort m-am inspirat din http://www.caietulcuretete.com/ si  ii multumesc mult Violetei pentru minunatele retete♥



joi, 27 noiembrie 2014

Piept de rata cu ananas

 

Ingrediente
450 gr piept de rata
o jumatate cutie de ananas sun food
1,5 lingura sos soia
1 lingurita miere de albine
1 lingurita ghimbir ras
2 morcovi
2 catei de usturoi
sare
piper mozaic
2 linguri seminte  de rodie

Vom spala pieptul de rata apoi il vom sterge si il vom cresta .
Vom face o marinata din zeama de la compot nu toata doar jumatate de cutie,sosul de soia ,mierea de albine usturoiul pisat,piper macinat un pic de sare si ghimbirul ras amestecam bine  si  asezam pieptul de rata in marinata noastra pentru 30 de minute.
Scoatem pieptul di marinata si il vom praji pe ambele pati in tigaie cu putin ulei de masline cate 2 -3 minute pe ambele parti.
Intr-o tava vom pune ananasul,morcovul si rodia impreuna cu zeama in care sa marinat pieptul ,adaugam si pieptul de rata si dam la cuptor pentru 20 de minute.

Servim pieptul de rata cu o garnitura de orez.
Pofta mare !
Gatiti cu pasiune♥





miercuri, 26 noiembrie 2014

Crumble

Ingrediente
8 mere acrute
10 prune
1 lingura de unt
scortisoara
3 linguri de zahar
150 gr faina
80 gr unt
50 gr de unt
Curatam fructele si le taiem cuburi ,ungem un vas cu unt punem fructele presaram zaharul si scortisoara.Din faina cu untul si cu zahar le  incorporam bine pana ne rezulta o compozitie nisipoasa o adaugam peste fructe si dam la cuptor pana se rumeneste.
Pofta mare!
Merge de minune cu o cupa de inchetata.

marți, 25 noiembrie 2014

Pastrav la cuptor

Ingrediente
2 pastravi
sare,piper
ulei de masline
4 cartofi
1 ceapa mica
3 catei de usturoi
1 lingura de unt
sare,piper,cimbru si putina verdeata
lamaie
Pestele a fost spalat,capul ,codita si aripioarele au fost taiate,l-am sters bine cu servetele de bucatarie  si l-am codimentat cu sare si piper. Pe foc o tigaie incinsa cu putin ulei de masline ,asezam pestele in tigaia incinsa il lasam cate 2 minute pe fiecare parte avem grija cu ce il intoarcem sa nu se rupa. Cand e gata pregatim o tava eu am pus hartie de copt si l-am dat la cuptor pentru 15-20 de minute nu este nevoie sa il intoarcem.Ca si garnitura am fiert 4 cartofi cu o ceapa si codimente cand sunt gata fierti avem grija sa nu mai fie apa adaugam untul si usturoiul pisat lasam un minut ,doua si gata .Servim cu putina verdeata si zeama de lamaie.

Pofta mare!

Ciorbita de curcan cu taitei de casa

Ingrediente
3 aripi de curcan
1 ceapa mare
2 morcovi
1 buc. telina
1 buc.radacina pastarnac
1 buc. ardei gras
rosii intregi de la sun food
patrunjel verde,cimbru si leustean
piper
delikat cu legume
bors
taitei facuti in casa dintr-un ou si faina cat cuprinde
3-4 litri de apa
Vom parli putin aripile de curcan le spala si le vom taia in doua.Le vom pune la fiert cu apa si putina sare ,intre timp vom curata legumele si le vom spala.Carnea o vom spumui ori de cate ori este nevoie.Cand carnita este putin fiarta vom pune ceapa tocata fin ,legumele toate le vom taia cubulete si le vom adauga rand pe rand,rosiile vor fi taiate si ele cubulete si adaugam impreuna cu sucul din cutie , potrivim cu putin delikat,piper si punem un pic de verdeata si cimbru aproape de final vom pune taitei si borsul lasam la foc mediu gustam sa vedem ce ne mai trebuie si cu 5 minute de a opri ciorbita adaugam verdeata si  punem capacul .Delicioasa



Pofta mare!


Am pregatit acest preparat pentru concursul aniversar  #8aniSunFood


sâmbătă, 22 noiembrie 2014

Budinca cu ciuperci

ingrediente
200 gr orez
2 oua
150 gr sunculita
280 gr ciuperci
1 ceapa
1 ardei rosu
ulei,sare,piper

Vom spala orezul  in cateva ape ,apoi il vom pune la fiert cu apa si sare,cantitatea de apa mereu trebuie sa fie de trei ori mai mare decat cantitatea de orez.Tocam ceapa fin si o calim cu putin ulei.Cand sa inmuiat,adaugam ardeiul si ciupercutelecare au fost scurse si trecute sub un jet de apa.Sunculita taiata cubulete o vom adauga si o lasam sa se rumeneasca putin.Cand compozitia e gata o dam deoparte.Orezul fiert il vom scurge de apa,daca este cazul si il vom lasa se se raceasca.Batem ouale cu un praf de saresi cand orezul e rece ,amestecam ouale batute cu orezul,potrivim cu sare si piper.Am folosit formele de savarine pe care le-am uns cu putin ulei am adaugat doua linguri de orez apoi peste orez am pus ciupercutele si iarasi orez,procedam asa pana se termina compozitia.Dam la cuptor pentru 15 min.Pentru decor am folosit castraveti in otet si bacon.

Pofta mare!



Varza cu carnaciori

Ingrediente
1 capatana varza
2 cepe
1 morcov
2 linguri bulion
sare,piper,cimbru,marar
3 carnaciori semiafumati
1 bucatica de slaninuta
bors un pahar

Slaninuta o vom taia cuburi mici si o vom praji putin peste ea adaugam ceapa tocata fin calim putin apoi adaugam morcovul dat prin razatoare si bulionul diluat cu un pic de apa lasam la foc mic sa se patrunda toate aromele dupa care adaugam varza tocata fin asezonam cu sare,piper,cimbru turnam borsul si un pic de apa ,eu am pus varza intr-un vas de lut si am dat la cuptor pret de 30 minute ,carnaciori au fost prajiti separat apoi i-am adaugat in varza.
Servim cu mamaliguta si un ardei iute.
Pofta mare!


Ciorba de burta

Ingrediente
1  os de vita
900 gr burta de vita fiarta
1 morcov
1 buc.radacina telina
1 buc radacina patrunjel
2 foi de dafin
sare,piper
usturoi 7-8 catei
smantana 300 gr
galbenusuri de ou 2 buc
otet
ulei
putina verdeata
Intr-o oala mai mare se pune la fiert osul de vita si cca 3 l apa . Dupa primul clocot, indepartam spuma. Se adauga legumele ( morcovul, radacina de patrunjel, telina) si foile de dafin.Lasam sa fiarba cel mult o ora ,strecuram supa adaugam burta fiarta si taiata  fidelute calim un pic de morcov cu putin ulei pana se inmoaie cand e gata il punem in ciorba lasam la foc mic sa mai fiarba 5-10 min .Intr-un bol vom amesteca smantanica cu galbenusul de ou si un pic de zeama din cioba ,adaugam si usturoiul pisat bine amestecam  bine si turnam in oala cu ciorba avem grija sa fie la foc mic adaugam si un pic de otet mai potrivim cu sare si piper servim cu ardei iute mai adaugam smantana si otet daca mai este cazul asezonam cu putina verdeata.
Pofta mare!



vineri, 21 noiembrie 2014

Chec

Ingrediente
5 oua
un praf de sare
2 plicuri zahar vanilat
200 gr zahar
5 linguri ulei
200 gr faina
1 lingurita praf de copt
cacao 2 linguri

Separam albusul de galbenus,batem albusul cu un praf de sare adaugam zaharul vanilat si treptat zaharul tos lingura cu lingura si mixam pana devine o compozitie lucioasa sasa ca pentru bezele.Intr-un bol cu o lingura vom amesteca galbenusul cu uleiul ca si cum am face maioneza ,adaugam apoi compozitia peste albusuri insa nu vom mai folosi mixerul ci cu o spatula vom incorpora galbenusurile  cu albusul amestecand usor de jos in sus.
In faina cernuta adaugam praful de copt  si  la  fel adaugam cate un pic in compozitie si amestecam usor cu spatula  pana se vor incorpora toate ingredientele.Cele 2 linguri de cacao le vom dizolva cu un pic de apa pana  devine  asa ca o crema ,compozitia de chec o vom imparti in doua parti intr-una din parti adaugam cacaoa.In forma de chec am pus hartie de copt si  vom incepe sa  punem compozitia o lingura  cu cacao una fara asa pana  vom pune toata compozitia,dam la  foc pret de 30  minute pana  la  proba  cu scobitoarea.

Pofta mare!


Gatiti  cu  drag♥

luni, 17 noiembrie 2014

Tort cu mere si nuci


Ingrediente

8 mere idared
200 gr nuci macinate
unt 80 gr
2 linguri zahar pudra
scortisoara o lingurita
50 gr ciocolata
miere de albine
blat
8 oua
10 linguri zahar
1o linguri faina
5 linguri ulei
esenta de mar si scortisoara,zahar vanilat
1 lingurita praf de copt

3 linguri de zahar
decor
200 ml frisca
1 tableta ciocolata alba
nuci pisate
felii de mar




Vom taia merele in doua curatam de samburi si le asezam in tava in care am pus hartie pentru copt,intr-un vas am pus 100 gr de nuca si untul care a fost frecat cu zaharul pudra si ciocolata care a fost topita la microunde cu o lingura de lapte,amestecam bine ingredientele si cu o lingurita vom umple merele peste care presaram scortisoara si miere de albine  si le dam la cuptor pentru 15 minute.Cat merele sunt la cuptor vom pregati aluatul separam albusul de galbenus ,batem albusurile cu un praf de sare apoi treptat adaugam zaharul bate pana isi dubleaza volumul,galbenusurile se vor bate cu uleiul apoi il vom incorpora in bolul cu albusurile batute adaugam esenta si zaharul vanilat,faina cernuta in care adaugam si praful de copt le vom adauga treptat incorporam  bine toate ingredientele si cand merele sunt coapte turnam aluatul peste ele si dam la cuptor pret de 15-20 minute pana e gata blatul.
Cand  e  gata il  vom lasa sa  se raceasca si intre timp facem frisca in care am adaugat o tableta de ciocolata alba topita la microunde cu o lingura de lapte,cand e  rece ornam cu frisca si decoram cu nuci pisate care au fost amestecate cu o lingura de zahar pudra .

Pofta mare!


duminică, 9 noiembrie 2014

Prajitura rapida cu gem si cocos

Ingrediente
1 cana apa
1 cana zahar
o jumatate cana de ulei
5 linguri gem de prune
4 linguri nuca de cocos
3 linguri cacao
esenta de rom
praf de copt o lingurita rasa
2 cani de faina
Pentru decor 2 tablete de ciocolata
1 lingura de lapte si o lingurita de ulei
Intr-un bol punem apa,zaharul si uleiul cu un tel amestecam usor ingredientele dupa care adaugam gemul si nuca de cocos,faina o amestecam cu cacaua si praful de copt pe care le incorporam usor cand toate ingredientele sunt incorporate in tava de aragaz punem hartie de copt turnam compozitia o nivelam usor sa cuprinda toata tava.



Dam la cuptor pret de 15-20 minute primele 5 minute lasam flacara mare apoi treptat o micsoram la final facem testul cu scobitoarea daca nu se prinde de ea inseamna ca e gata.

O scoatem o lasam sa se racoreasca nitel apoi o facem portioare ,intrun bol topim ciocolata cu laptele si uleiul amestecam bine punem intr-o punga taiem varful finut si ornam prajitira noastra.


O recomand in post fara ciocolata de decor se face usor si rapid.

Pofta mare!

miercuri, 5 noiembrie 2014

Rulada

Ingrediente

4 oua
150 gr zahar pudra
200 gr piure de dovleac
150 gr faina
scortisoara
o lingurita rasa praf de copt cu sofran



Crema
2 tablete ciocolata
150 gr frisca
1 lingurita de ulei
2 linguri de lapte
1 lingura zahar pudra



Glazura
1 tableta ciocolata
bombonele pentru decor
Dovleacul a fosc copt la cuptor si lasat sa se raceasca.
Vom bate ouale cu un praf de sare si treptat adaugam zaharul pudra mixam pana capata volum si o culoare mai deschisa,dovleacul a fost blendat si adaugat peste ouale batute cu zahar mixam usor dupa care adaugam faina amestecata cu praful de scortisoara si praful de copt ,incorporam ingredientele bine dupa care in tava de aragaz vom pune hartie de copt si turnam compozitia uniform.
Dam la cuptor pret de 10 -12 minute .Pe masa asezam inca o bucata de hartie de copt peste care presaram putin zahar pudra cand rulada e gata o scoatem si o vom aseza peste hartia de copt ,deasupra asezam un prosop sa fie curat il umezim si lasam putin peste rulada cat sa se inmoaie.
Crema o facem pe baie de abur rupem ciocolata bucatele ,punem un vas pe foc cu putina apa deasupra asezam vasul cu ciocolata avem grija sa nu intre apa in vasul nostru amestecam continu cu o spatula adaugam laptele si uleiul si amestecam pana se topeste ciocolata ,cand e gata luam de pe foc lasam putin sa se raceasca si vom adauga frisca batuta mixam pana se ingroasa.Cu o spatula intindem crema peste foaia noastra ,rulam usor avem grija sa nu se rupa si dam la rece pentru cateva ore.
Ciocolata pentru decor o topim la microunde cu un pic de lapte ,o intindem frumos peste rulada si ornam cu bombonele.
Delicioasa o recomand cu drag.
Pofta mare!