joi, 23 aprilie 2015

Supa crema de praz

Ingrediente
3 buc praz
4 cartofi
2 pastarnaci
1 buc. telina
sare,piper,ulei


Curatam legumele si le spalam bine.
Taiem prazul si il calim in putin ulei.
Legumele taiate cuburi le vom cali si pe ele adaugam putina sare si un praf de piper.

 

Dupa ce calim adaugam 1,5 litri de supa de legume si lasa la fier.
Cand sunt gata fierte strecuram ,blendam si mai adaugam din zeama daca mai trebuie pentru consistenta.


Adaugam si doua linguri de smantanica pe care o amestecam bine cu o lingura ,doua de supa si turnam peste supica noastra mai lasam pret de 5 minutele la foc mic sa fiarba.

Servim cu crutoane sau baicon prajit.

Pofta mare!
Gatiti cu drag


sâmbătă, 4 aprilie 2015

Tarta cu ciocolata





Ingrediente
Blat
150 gr unt
110 gr zahar
300 gr faina
sare un praf
30 gr cacao
esenta de rom
2 oua


Pentru crema
200 gr ciocolata
300 ml frisca
2 linguri zahar
2 galbenusuri
Frecam untul cu zaharul pret de cateva minute,adaugam faina in care am pus si cacaua amestecam bine apoi adaugam ouale si framantam aluatul pana se leaga daca mai trebuie faina mai adaugati un pic il punem la rece pentru 15 min.
Pregatim crema .
Vom pune intr-un vas frisca cu zaharul dar nu fierbem doar incalzim adaugam ciocolata si amestecam sa se topeasca.Cand ciocolata e topita dam cratita deoparte lasam un pic sa se raceasca apoi adaugam si galbenusurile ,incorporam  bine toate ingredientele.
Intindem aluatul in tava pentru tarte si dam la cuptor pret de 15-20 min.
Scoatem turnam crema si mai bagam pentru 10 minute.

Cand e gata o lasam sa se raceasca .



Pofta mare!
Gatiti cu drag♥

Tort de Post

Ingrediente
Blat
1 cana apa
1 cana zahar
1/2 cana ulei
5 linguri dulceata eu am folosit de capsuni
3 linguri nuca de cocos
esenta de rom un capacel
2 cani faina
1 lingurita praf de copt
3 linguri cacao

Crema
350 gr ciocolata de post
300 ml frisca vegetata
100 gr stafide
esenta de rom
Decor
Frisca
floricele decorative de la Dr.oetker


Pentru blat vom pune intr-un bol apa,zaharul,uleiul,dulceata si amestecam cu telul.
In faina adaugam praful de copt,nuca de cocos si cacaua le amestecam si le adaugam in bol .
Amestecam bine toate ingredientele adaugam esenta ,tapetam o tava cu hartie de copt si dam la cuptor pret de 20 min incercam cu o scobitoare daca nu se tine de ea e gata.
Lasam sa se raceasca si il taiem in doua.  
La bain-marie vom topi ciocolata ,adaugam si un pic de frisca sa se topeasca mai bine.Cand e gata o adaugam peste frisca batuta si o mixam un pic.Stafidele care au fost puse la inmuiat in putina apa calduta cu rom le stoarcem bine si le punem in crema noastra de ciocolata.Asezam cema peste blat punem si cealalta parte deasupra ornam cu frisca si decoram dupa bunul nostru plac.



Pofta mare!
Gatiti cu drag♥

vineri, 3 aprilie 2015

Tort de Biscuiti

  



Ingrediente

1 kg biscuiti populari
100 gr cacao
esenta rom
100 gr stafide
100 gr merisor
100 gr coacaze
250 gr rahat
5 linguri nuca de cocos
500 gr margarina
500 gr ciocolata menaj
Pentru sirop
400 ml apa
2 linguri de zahar
2 pl zahar vanilat
Decor
ciocolata de post 2 tablete
Bombonele din zahar pt decor
   Modul de preparare

Intr-un vas mare vom rupe biscuiti.

Adaugam peste eu cacaua si nuca de cocos.
Amestecam bine .
Intr-un bol punem toate fructele si peste ele adaugam 3-4 linguri de apa cu o sticluta de esenta de rom.
Le lasam sa se hidrateze pret de cateva minute dupa care le vom pune in vasul cu biscuiti.
Taiem rahatul in cubulete si il adaugam si pe dumnealui in vas ,amestecam bine ingredientele.
Punem la foc 400 ml de apa cu doua linguri de zahar si cu zaharul vanilat facem un sirop pe care il vom turna peste biscuiti nostri.
Pe baie de aburi vom topi margarina si ciocolata.
Cand e gata topita adaugam peste compozitia noastra amestecam bine sa intre in biscuiti .

Asezam compozitia in tava cel mai bine este sa fie o forma cu pereti detasabili si dam la rece sa se inchege bine compozitia noastra.


Pentru decor am topit 2 tablete de ciocolata si am presarat ceva bombonele.
Pofta mare!
Gatiti cu drag♥