Ingrediente
8 mere idared
200 gr nuci macinate
unt 80 gr
2 linguri zahar pudra
scortisoara o lingurita
50 gr ciocolata
miere de albine
blat
8 oua
10 linguri zahar
1o linguri faina
5 linguri ulei
esenta de mar si scortisoara,zahar vanilat
1 lingurita praf de copt
3 linguri de zahar
decor
200 ml frisca
1 tableta ciocolata alba
nuci pisate
felii de mar
Vom taia merele in doua curatam de samburi si le asezam in tava in care am pus hartie pentru copt,intr-un vas am pus 100 gr de nuca si untul care a fost frecat cu zaharul pudra si ciocolata care a fost topita la microunde cu o lingura de lapte,amestecam bine ingredientele si cu o lingurita vom umple merele peste care presaram scortisoara si miere de albine si le dam la cuptor pentru 15 minute.Cat merele sunt la cuptor vom pregati aluatul separam albusul de galbenus ,batem albusurile cu un praf de sare apoi treptat adaugam zaharul bate pana isi dubleaza volumul,galbenusurile se vor bate cu uleiul apoi il vom incorpora in bolul cu albusurile batute adaugam esenta si zaharul vanilat,faina cernuta in care adaugam si praful de copt le vom adauga treptat incorporam bine toate ingredientele si cand merele sunt coapte turnam aluatul peste ele si dam la cuptor pret de 15-20 minute pana e gata blatul.
Cand e gata il vom lasa sa se raceasca si intre timp facem frisca in care am adaugat o tableta de ciocolata alba topita la microunde cu o lingura de lapte,cand e rece ornam cu frisca si decoram cu nuci pisate care au fost amestecate cu o lingura de zahar pudra .
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu