duminică, 27 ianuarie 2013

Gogosi cu iaurt


500 gr  faina
3 galbenusuri
250 ml iaurt
2 lg  zahar
1 cub drojdie
1 lg  lapte
coaja de lamaie  rasa o  lg
50  gr  unt
sare

Pentru  inceput  vom  pregati maiaua din drojdie,lapte dulce si o lingurita de faina  pe  care  o  vom  lasa putin  la  caldura.
Cernem  faina intr-un bol  vom presara coaja de lamaie si zaharul vom adauga  galbenusurile  care  au  fost  un  pic  batute  cu  un  praf  de  sare  vom  pune  maiaua si  iaurtul  dupa  care  incepem  sa  framantam  aluatul,untul  il  vom  incalzi  si  il vom  adauga  in  aluat  putin  cate  putin pana  se  incorporeaza  si  el si  lasam  coca  la  crescut  pentru  o  ora.
Pe planseta  de  lucru  punem  faina intindem  aluatul si  cu  un  pahar  vom  face  cerculete pe  care  le  vom lasa  sa  creasca  pe  masa  de  lucru  inca  20  minute  dupa  care  le  vom praji  rapid  in  baie de  ulei  incins.La  final  le  pudram  cu  zahar pudra.

Pofta  mare!

Sunt  foarte  moi  si  delicioase.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu