joi, 7 noiembrie 2013

Pere impachetate

Ingrediente
2 pere sa fie tari
3 pahare cu apa
1 pahar de zahar
1/2 pahar cu miere de albine
1 buc lamaie
1 baton de scortisoara
5-6 cuisoare
aluat pentru foietaj

Modul de pregatire

Intr-o craticioara vom pune apa,mierea de albine si zaharul si vom da in clocot cateva minute  cand zaharul este gata topit adaugam batul de scortisoara si cuisoarele,perele au fost curatate de coaja insa le vom pastra codita .Adaugam perele in craticioara si lasam sa fiarba la foc potrivit timp de 25 minute ,adaugam si zeama de la lamaie.Cand sunt gata fierte le scoatem pe o farfurie si le vom lasa sa se raceasca putin,intre timp am pornit cuptorul si vom pregati foietajul pe care il vom taia juvite subtirele imbracam perele in foietaj pregatim o tava pentru copt pe care am tapetato cu hartie de copt asezam frumusele perele pe tava si dam la cuptor pret de 20 minute sa se rumeneasca putin.Am uitat sa spun ca sosul in care am fiert perele a fost lasat la foc mic pe aragaz sa mai scada putin.Asezam cate o para intr-o farfurie adanca in care vom turna si putin sos.

Delicioase.
Pofta mare!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu