duminică, 27 ianuarie 2013

Gogosele Inelate

Ingrediente

500 g faina 25 g drojdie 150 ml lapte cald 150gr iaurt 70 g zahar 2 oua (doar galbenusul) 30 ml ulei un praf de sara vanilie(1 pliculet) coaja rasa de la o lamaie




Mod de preparare:
Jumatate din cantitatea de lapte se amesteca cu drojdia iar jumatate cu zaharul,zaharul vanilat,ouale,iaurtul,uleiul si coaja de lamaie.Acestea din urma se pun pe foc si se incalzesc putin amestecand cu telul.Se amesteca apoi cu drojdia Se adauga treptat faina,se framanta bine,cu putin ulei caldut. Se lasa la dospit 40 de minute.Se imparte coca in 2,apoi treceti la facut gogoselele in forma pe care o doriti,se coc in ulei incins.Cat sunt caldute le trecem prin ciocolata topita,apoi prin bombonele. Sunt gustoase si pufoase . Pentru decor am folosit o tableta de ciocolata si bombonele pentru ornat.

Un comentariu:

  1. Buna Elena si felicitari! Ai castigat cartea de bucate "Redescoperiti Secretele Bunicii". Te rog sa-mi trimiti pana pe 10 august un mail cu datele tale (numele complet si adresa unde sa-ti trimit cadoul) pe cookingwithmysoul@gmail.com

    RăspundețiȘtergere