sâmbătă, 3 august 2013

Inghetata de afine

Ingrediente
400 gr afine
500ml frisca
200ml lapte
2 oua
200 gr zahar
2 pl zahar vanilat
1 lg amidon




Modul de pregatire

Intr-o cratita sa aiba fundul gros vom pune laptele ,galbenusul de ou ,jumatate din cantitatea de zahar si amidonul vom aseza craticioara pe aragaz la flacara mica si amestecam usor cu telul pana se formeaza o crema spre final adaugam si zaharul vanilat ,cand crema e gata o lasam deoparte sa se raceasca.Intre timp vom bate frisca si albusul de la cele 2 oua le vom incorpora si le vom adauga in crema care trebuie sa fie rece .Din afine 300 gr le vom da la blender cu restul de zahar dupa care le adaugam in compozitia de inghetata amestecam usor sa se incorporeze bine toate ingredientele restul de 100 gr afine le vom adauga intregi in inghetata noastra care va merge la frigider pentru cateva ore bune.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu