sâmbătă, 14 septembrie 2013

Cheesecake cu zmeura

  • Ingrediente

     

    400 gr biscuiti petit beurre
    100 gr unt
    8 linguri lapte
    Pentru crema:
    200 gr mascarpone
    200 gr crema de branza
    250 ml frisca batuta
    1 buc pastaie vanilie
    Pentru topping:
    150 grame zmeura
    6lg de zahar
    2 lg apa
  • Mod de preparare

    Biscuiti i-am bagat la robot pana sau faramitat si ii amestecam cu cele 8 linguri de lapte si untul topit. Intr-o tava cu pereti detasabili am pus biscuiti si am nivelat usor cu dosul lingurei. Pana vom face crema putem da la frigider tava.
    Batem crema de branza cu mascarponele si zaharul pudra nu mai mult de 3 minutele, dupa care adaugam frisca batuta si pastaia de vanilie. Punem crema rezultata peste biscuiti si dam la frigider sau la congelator insa nu mai mult de 15-20 minute, insa la frigider o putem lasa lejer peste noapte.
    Intr-o craticioara am pus apa si zaharul sa dea putin in clocot dupa care am adaugat si zmeura, amestecam usor sa nu se lipeasca iar cand e putin inchegata o dam la rece apoi o turnam peste prajiturica.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu