vineri, 13 iunie 2014

Dovlecei pane cu usturoi

Ingrediente
2 buc dovlecei potriviti
sare
piper
cimbru
faina
2 oua
ulei pentru prajit
usturoi 4 catei
Dovlecei se curata de coaja  daca sunt mai batrani eu am ales doi dovlecei tineri asa ca i-am lasat cu tot cu coja lor, apoi il  taiem felii si  presaram cu sare. Lasam cca 20  min, apoi scurgem zeama formata.Feliile de dovlecel se tamponeaza cu un servet uscat si se trec prin faina. Ouale se mixeaza cu sare, piper,cimbru, usturoiul zdrobit, apa si faina.Trecem dovlecei prin compozitia facuta  si ii vom praji in uleiul incins .Compozitia sa  fie ca cea de clatite un pic mai groasa.Ii vom scoate pe un servetel sa se scurga uleiul ii putem servi cu un mujdei de usturoi insa merg de minune si cu un sos de iaurt si usturoi.
Pofta mare! si gatiti cu drag.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu