Ingrediente
2 buc dovlecei potriviti
sare
piper
cimbru
faina
2 oua
ulei pentru prajit
usturoi 4 catei
Dovlecei se curata de coaja daca sunt mai batrani eu am ales doi dovlecei tineri asa ca i-am lasat cu tot cu coja lor, apoi il taiem felii si presaram cu sare. Lasam cca 20 min, apoi scurgem zeama formata.Feliile de dovlecel se tamponeaza cu un servet uscat si se trec prin faina. Ouale se mixeaza cu sare, piper,cimbru, usturoiul zdrobit, apa si faina.Trecem dovlecei prin compozitia facuta si ii vom praji in uleiul incins .Compozitia sa fie ca cea de clatite un pic mai groasa.Ii vom scoate pe un servetel sa se scurga uleiul ii putem servi cu un mujdei de usturoi insa merg de minune si cu un sos de iaurt si usturoi.
Pofta mare! si gatiti cu drag.
2 buc dovlecei potriviti
sare
piper
cimbru
faina
2 oua
ulei pentru prajit
usturoi 4 catei
Dovlecei se curata de coaja daca sunt mai batrani eu am ales doi dovlecei tineri asa ca i-am lasat cu tot cu coja lor, apoi il taiem felii si presaram cu sare. Lasam cca 20 min, apoi scurgem zeama formata.Feliile de dovlecel se tamponeaza cu un servet uscat si se trec prin faina. Ouale se mixeaza cu sare, piper,cimbru, usturoiul zdrobit, apa si faina.Trecem dovlecei prin compozitia facuta si ii vom praji in uleiul incins .Compozitia sa fie ca cea de clatite un pic mai groasa.Ii vom scoate pe un servetel sa se scurga uleiul ii putem servi cu un mujdei de usturoi insa merg de minune si cu un sos de iaurt si usturoi.
Pofta mare! si gatiti cu drag.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu