vineri, 21 noiembrie 2014

Chec

Ingrediente
5 oua
un praf de sare
2 plicuri zahar vanilat
200 gr zahar
5 linguri ulei
200 gr faina
1 lingurita praf de copt
cacao 2 linguri

Separam albusul de galbenus,batem albusul cu un praf de sare adaugam zaharul vanilat si treptat zaharul tos lingura cu lingura si mixam pana devine o compozitie lucioasa sasa ca pentru bezele.Intr-un bol cu o lingura vom amesteca galbenusul cu uleiul ca si cum am face maioneza ,adaugam apoi compozitia peste albusuri insa nu vom mai folosi mixerul ci cu o spatula vom incorpora galbenusurile  cu albusul amestecand usor de jos in sus.
In faina cernuta adaugam praful de copt  si  la  fel adaugam cate un pic in compozitie si amestecam usor cu spatula  pana se vor incorpora toate ingredientele.Cele 2 linguri de cacao le vom dizolva cu un pic de apa pana  devine  asa ca o crema ,compozitia de chec o vom imparti in doua parti intr-una din parti adaugam cacaoa.In forma de chec am pus hartie de copt si  vom incepe sa  punem compozitia o lingura  cu cacao una fara asa pana  vom pune toata compozitia,dam la  foc pret de 30  minute pana  la  proba  cu scobitoarea.

Pofta mare!


Gatiti  cu  drag♥

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu