sâmbătă, 29 noiembrie 2014

Tort Raffaelo

       
Ingrediente blat

6 oua
6 linguri zahar
6 linguri apa
8 linguri faina
4 linguri cocos
1 plic de praf de copt


Crema
300 ml frisca
300 gr ciocolata alba
1 capacel esenta vanilie
Siropul
250 ml de lapte
4 linguri de zahar
4 linguri nuca de cocos
Decor
200 ml frisca
1 tableta ciocolata alba
nuca de cocos 1 lingura
13 bomboane raffaelo
3 floricele cu 3 frunzulite de la dr. oetker




Separam albusul de galbenus,batem albusurile spuma cu un praf de sare si treptat adaugam zaharul mixam pana se face ca si o compozitie de bezele ,adaugam galbenusurile  si  apa eu din acest pas nu mai folosesc mixerul ci o spatula si amestec usor din interior spre exterior.Faina cernuta o amestec cu praful de copt si nuca de cocos adaug treptat la fel amestec usor pana se incorporeaza toate ingredientele.
O tava rotunda de tort cu pereti detasabili pun in ea hartie de copt torn compozitia si dau la cuptor primele 5 minute las flacara mare apoi micsorez flacara il lasam la copt pana devine maroniu si bineinteles facem testul cu scobitoarea.
Cat timp blatul se raceste voi face crema.
Ciocolata o rupem bucati si o topim eu mereu la microunde cu 1-2 linguri de lapte insa se poate la fel de usor si pe baie de aburi.
Bat frisca cu un capacel de esenta de vanilie dupa care adaug ciocolata topit mixez la viteza mare apoi dau la rece.
Am taiat blatul in trei parti .
Punem laptele la foc mic adaugam zaharul si nuca de cocos,daca doriti mai dulce siropul puneti cat zahar credeti fiecare ,Am insiropat blatul lasam putin sa intre bine in el apoi vom pune crema .
Pentru decor am batut frisca si am incorporat la fel ciocolata topita il imbracam frumusel cu toata compozitia.
Pentru ornat am folosit o cutie de bomboane raffaelo ,la fel de bine puteti face voi bomboanele acasa ,si am presarat putina nuca de cocos .
Am mai adaugat si trei floricele cu frunzulite de la dr. oetker.



Pofta mare!

Gatiti cu pasiune ♥

Am uitat sa precizez ca acest la acest tort m-am inspirat din http://www.caietulcuretete.com/ si  ii multumesc mult Violetei pentru minunatele retete♥



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu