vineri, 3 aprilie 2015

Tort de Biscuiti

  



Ingrediente

1 kg biscuiti populari
100 gr cacao
esenta rom
100 gr stafide
100 gr merisor
100 gr coacaze
250 gr rahat
5 linguri nuca de cocos
500 gr margarina
500 gr ciocolata menaj
Pentru sirop
400 ml apa
2 linguri de zahar
2 pl zahar vanilat
Decor
ciocolata de post 2 tablete
Bombonele din zahar pt decor
   Modul de preparare

Intr-un vas mare vom rupe biscuiti.

Adaugam peste eu cacaua si nuca de cocos.
Amestecam bine .
Intr-un bol punem toate fructele si peste ele adaugam 3-4 linguri de apa cu o sticluta de esenta de rom.
Le lasam sa se hidrateze pret de cateva minute dupa care le vom pune in vasul cu biscuiti.
Taiem rahatul in cubulete si il adaugam si pe dumnealui in vas ,amestecam bine ingredientele.
Punem la foc 400 ml de apa cu doua linguri de zahar si cu zaharul vanilat facem un sirop pe care il vom turna peste biscuiti nostri.
Pe baie de aburi vom topi margarina si ciocolata.
Cand e gata topita adaugam peste compozitia noastra amestecam bine sa intre in biscuiti .

Asezam compozitia in tava cel mai bine este sa fie o forma cu pereti detasabili si dam la rece sa se inchege bine compozitia noastra.


Pentru decor am topit 2 tablete de ciocolata si am presarat ceva bombonele.
Pofta mare!
Gatiti cu drag♥

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu