sâmbătă, 4 aprilie 2015

Tort de Post

Ingrediente
Blat
1 cana apa
1 cana zahar
1/2 cana ulei
5 linguri dulceata eu am folosit de capsuni
3 linguri nuca de cocos
esenta de rom un capacel
2 cani faina
1 lingurita praf de copt
3 linguri cacao

Crema
350 gr ciocolata de post
300 ml frisca vegetata
100 gr stafide
esenta de rom
Decor
Frisca
floricele decorative de la Dr.oetker


Pentru blat vom pune intr-un bol apa,zaharul,uleiul,dulceata si amestecam cu telul.
In faina adaugam praful de copt,nuca de cocos si cacaua le amestecam si le adaugam in bol .
Amestecam bine toate ingredientele adaugam esenta ,tapetam o tava cu hartie de copt si dam la cuptor pret de 20 min incercam cu o scobitoare daca nu se tine de ea e gata.
Lasam sa se raceasca si il taiem in doua.  
La bain-marie vom topi ciocolata ,adaugam si un pic de frisca sa se topeasca mai bine.Cand e gata o adaugam peste frisca batuta si o mixam un pic.Stafidele care au fost puse la inmuiat in putina apa calduta cu rom le stoarcem bine si le punem in crema noastra de ciocolata.Asezam cema peste blat punem si cealalta parte deasupra ornam cu frisca si decoram dupa bunul nostru plac.



Pofta mare!
Gatiti cu drag♥

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu