luni, 5 mai 2014

,,Motata,,

Ingrediente
6 buc oua
6 linguri de zahar
un praf de sare
esenta de rom cateva picaturi
3 linguri de ulei
3 linguri de apa
6 linguri de faina
3 linguri de cacao
1 plic de copt
Frisca 300 ml
2 tablete de ciocolata
2 linguri de lapte
Separam albusul de galbenus.Albusul il batem spuma cu un praf de sare adaugand treptat cate o lingura de zahar si mixam pana devine lucioasa .Galbenusul il mixam cu uleiul si apa ,adaugam apoi galbenusurile peste albusurile batute spuma punem esenta si faina in care am adaugat cacaoa si praful de copt amestecam bine sa se incorporeze toate ingredientele.Cuptorul il incingem tapetam o tava cu hartie de copt adaugam compozitia si lasam la foc mediu pana la proba cu paiul.
Intr-un ibric punem 6 linguri de zahar si il caramelizam asaugam apa si il mai lasam putin la fiert cu acest sirop vom insiropa blatul nostru .Taiem blatul in portii il insiropam deasupra vom pune ciocolata ,am folosit o tableta de ciocolata pe care am topito cu o lingura de lapte la microunde.
Jumatate din cantitatea de frisca am incorporato cu o tableta de ciocolata care la fel a fost topita amestecam bine frisca cu ciocolata si o dam la rece pret de cateva ore.Cand e gata decoram prajitura cu crema de ciocolata si cu restul de frisca.
Pofta mare!

Un comentariu:

  1. te astept cu drag la o provocare culinara!!
    http://www.stefyharnicutza.blogspot.ro/2013/12/weekend-cu-spor.html

    RăspundețiȘtergere