joi, 10 aprilie 2014

Amandine

Pentru preparare iti trebuie:

  • 3 lingura cacao pudra
  • 6 buc. oua
  • 1 varf sare
  • 1 ceasca zahar
  • 6 lingura faina alba
  • 1 buc. pachet unt sau margarina
  • 1 lingurita esenta rom si vanilie
  • 1 lingurita ness
  • 1 buc. plic praf de copt

Instructiuni pentru Amandine:

Pentru blat batem albusurile cu un praf de sare,adaugam zaharul,galbenusurile, faina o incorporam cu cacaua adaugam si nesul,praful de copt si esenta amestecam pe toate foarte bine, pregatim o tava mica pe care punem hartie de copt si o dam la foc mediu cand este gata o lasam sa se raceasca si o taiem in doua.
Crema

Untul sau margarina sa fie la temperatura camerei il mixam bine cu zaharul pana devine cremos zaharul il putem face fin sa se incorporeze mai usor.Adaugam cacao,nes si esenta si mixam bine ,bine de tot pana obtinem o crema.

Pentru siropul prajiturei o cana de apa,4 linguri zahar,o lingurita nes,o lingura esenta de rom.
pune toate ingredientele pe foc sa le incanzim bine pana topim zaharul si nesul amestecand usor

Dupa ce insiropam prima parte din blat adaugam crema apoi insiropam si cea de a doua parte de blat si o asezam deasupra pentru glazura am folosit ciocolata din comert si putina frisca.Pentru ca am avut putina glazura am turnat pe fiecare cubulet cate o lingurita si am adaugat un mot de frisca.



Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu