luni, 7 aprilie 2014

Desert cu ciocolata

Blat
  100gr faina
3oua
  3linguri de ulei
3linguri de apa
150gr zahar
  1/2praf de copt
un praf de sare
Modul de preparare
Se separa ouale. Batem galbenusurile cu zaharul,adaugam uleiul si apa,iar separat batem albusurile cu un praf  de sare .   Adaugam albusurile batute spuma peste galbenusurile si le incorporam usor,ca sa nu isi piarda din volum    de regula folosesc o spatula din silicon .    Adaugam faina cernuta si praful de copt si continuam cu aceeasi miscare .Punem compozitia in tava de copt ,am folosit o tava de copt cu perete detasabil tava fiind de 26cm .Am pus hartie de copt si il dam la cuptor pret de 15 minute incercam cu scobitoarea cand e gata.
Crema 
1 cutie de mascarpone
250 gr frisca 
2 tablete ciocolata cu lapte
2 linguri de lapte
4 linguri zahar pudra
1 lingurita esenta rom
Batem frisca cu zaharul pudra cand e gata batuta adaugam crema de mascarpone si esenta de rom incorporam bine .Ciocolata o rupem in bucati o punem intr-un bol adaugam laptele si dam la microunde pret de cateva secunde o scoatem si amestecam usor pana se topeste toata ciocolata cand se raceste o adaugam peste frisca mixam usor sa se formeze o crema lasam la rece pret de cateva minute.Blatul a fost taiat si insiropat adaugam in interior o parte din crema si cealalta parte o asezam deasupra .
Un desert rapid si gustos.
                                                                                                                                                                                                                                                                                      


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu