miercuri, 21 august 2013

Choco duo

Blat
3 oua
100gr zahar pudra
125 gr faina
3 linguri ulei

Crema alba
2 tablete ciocolata alba
150 ml frisca
2 lg lapte
esenta vanile


Crema ciocolata

2 tablete ciocolata  neagra
150 ml frisca
2 linguri lapte
esenta de rom

Pentru decor
1 tableta ciocolata si 2 pachete biscuiti

Modul de pregatire
Vom separa albusurile de galbenus ,albusul il vom bate spuma cu zaharul pudra ,galbenusul il vom freca cu cele 3 linguri de ulei il vom adauga peste albusul batut spuma peste care vom adauga si faina nu toata de odata ci treptat amestecam usor sa se incorporeze.
 O forma rotunda tapetata cu hartie punem compozitia si o dam la cuptor pentru 20-25 minute.
Cand e gata il vom lasa sa se raceasca dupa care il vom insiropa .
Intr-un bol vom pune ciocolata rupta in bucati cu cele 2 linguri de lapte si dam la microunde pentru un minut jumate amestecam sa se topeasca tata ciocolata apoi o turnam peste frisca si o vom mixa putin pana se leaga si devine o crema adaugam si esenta,la fel vom proceda si cu cealalta ciocolata.
Peste blatul insiropat vom aseza prima crema il dam la rece pentru 30 minute dupa care vom aseza si cea de a doua crema ,tableta de ciocolata pe care o vom folosi pentru decor o vom da prin razatoarea mare fulgi obtinuti ii vom presara peste prajitura noastra pe margine am ales doua tipuri de biscuiti unii cu ciocolata ceilalti cu nuca de cocos .
Dam la rece peste noapte .

Pofta mare!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu